Min kennel Mon Petit Chien Blancs

Information om min kennel

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at hvalpe der købes hos mig er hvalpe med stamtavle. En stambog er en anetavle, altså et dokument, som viser hundens “stamtræ” i mange generationer bagud – og et arbejdsredskab, der har gjort os opdrættere i stand til at vores race er en velfungerende selskabshund og en dejlig familiehund.,

Det er vigtigt at pointere, at en stamtavle på sin hund er ikke kun for opdrættere eller dem der gerne vil udstille – det er hvalpekøbers garanti for hvordan din hund med nogenlunde sikkerhed kommer til at se ud, hvor stor den bliver og om den får de egenskaber som en Coton de Tuleár besidder.

Det kan vi som opdrætter af racen med stambogsførte hvalpe sige med stor sikkerhed.

Man skal også huske, at en opdrætter både kan være kenneler med få eller flere hunde. Det er typisk privatpersoner der har taget opdrætterud-dannelsen, derefter købt sit kennelmærke og har 1 til maks. 2 kuld om året. Der er også kenneler der kun får et enkelt kuld i hele deres liv.

Men fælles for os alle er, at vi benytter DKK’s stambogsregler.. Vi har skrevet under på, at DKK på alle tidspunkter af døgnet kan foretage både anmeldte og uanmeldte kontrolbesøg. Netop for at sikre hvalpe og voksne hunde lever under ordnede forhold, så hvalpekøber kan være sikker på, at hvalpe vokser op under ordnede forhold og får en god start på livet.

Det er vigtigt at vide, at ved køb af en hvalp med DKK stamtavle, er man ikke medvirken til illegal import af hunde og man støtter IKKE hvalpefabrikker.

En stamtavle ikke trykt med guld, men den er sin vægt værd i guld – for alle, der ønsker at købe hund med sikkerhed, garanti og ikke mindst omtanke.

Pelspleje

“Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur? Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur?”

“Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur? Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur?”

Nyttige links

Der findes rigtig mange hjemmesider med god information og med fantastiske produkter til vores cotoner. Jeg vil fremhæve disse, da det er dem jeg kun har gode oplevelser med og som altid er hjælpsomme med vejledning og information:

Cotonshoppen

Certifikater

Læs mere om certifikaterne her

Tom
Hvorfor en DKK hund (Dansk Kennel Klub)

Stambog. Smag på ordet. Det smager lidt af snobberi og tykt, guldrandet papir… Det er de færreste, der tænker over, hvad en stambog egentlig er. Og mange tænker i første omgang, at det er lige meget med stambogen – det er kun for ”de fine”, for opdrætterne eller dem, der vil vinde titler i udstillings-ringen.

En stambog er en anetavle, altså et dokument, som viser hundens ”stamtræ” i mange generationer bagud – og det arbejdsredskab, der har gjort mennesket i stand til målrette racerne mod at blive de meget forskellige hunde, vi har i dag. F.eks. højtspecialiserede hunde, der dur til meget specifikke former for jagt, hårdtarbejdende slædehunde, lynhurtige væddeløbshunde eller velfungerende selskabs- og familiehunde.

Men stambogen er også din garanti som hvalpekøber. For med en stambog i hånden ved du, hvad det er for en hund, din nuttede og klumpede hundehvalp ender med at blive til. Ud fra din hvalps aner har du en nogenlunde sikkerhed for, hvordan din hund kommer til at se ud, hvor stor den bliver, hvilke egenskaber den vil få – bliver dens jagtinstinkt f.eks. stærkt eller svagt, vil den blive meget eller lidt gøende og har den brug for meget eller lidt aktivering? Det kan opdrætteren af de stambogsførte hvalpe sige med stor sikkerhed.

Ligesom mennesker kan alle hunde blive syge – det gælder både blandingshunde og hunde med eller uden stambog. Men din stambogsførte hvalps forældre har ofte gennemgået en række sundhedsundersøgelser, inden de får lov til at indgå i avl. Dette er din bedste sikkerhed for, at din hvalp ikke ender med at blive plaget af arvelige lidelser.

Skulle din hvalp mod forventning blive syg, opstår der tvister eller uoverensstemmelser i forbindelse med handlen eller andre problemer, hvor du som hvalpekøber får brug for rådgivning, har du Dansk Kennel Klub i ryggen, ligesom du altid har mulighed for at indbringe sager for Dansk Kennel Klubs klagenævn.

Når man opdrætter hvalpe i Dansk Kennel Klub skriver man under på, at DKK på alle tidspunkter af døgnet kan foretage både anmeldte og uanmeldte kontrolbesøg hos opdrætteren. Det sker for at sikre at både hvalpe og voksne hunde vokser op under ordnede forhold, så du er sikker på, at din hvalp får en god start på livet.

Du køber en sikkerhed for, hvem du handler med – I DKK kan du få oplyst, om opdrætteren reelt er organiseret i DKK, og du kan derefter aftale besøg hos opdrætteren, hvor du som minimum kan se moderen til hvalpene, se sundhedsresultater på forældrene – og selvfølgelig aftale at følge hvalpenes udvikling frem til den er klar til at rejse med dig til sit nye hjem. Og du er sikker på, at du ikke medvirker til illegal import eller støtter hvalpefabrikker.

Opdrætterne kan både være kenneler med få eller flere hunde, som jævnligt har hvalpe, og privatpersoner, som måske kun opdrætter et enkelt kuld i hele deres liv – men fælles for dem alle er, at benytter DKK´s stambogsførte, avlsgodkendte forældredyr og derfor kan få hvalpene stambogsført.

Hvorfor opdrætteruddannelsen?

Hvis man ønsker et kennelmærke er opdrætteruddannelsen en obligatorisk uddannelse. Uddannelsen er delt op i 4 moduler:

Rammerne 1:
Her undervises i at få et basalt kendskab til DKK m.h.t. værdier, politikker og organisation og til at forebygge juridiske uklarheder og tvister i forbindelse med køb/salg af hund.

Adfærd 1:
Hvad har du egentlig brug for at vide om hunden som art for at kunne tilbyde den et godt liv? Kurset lærer dig hvad der karakteriserer et dyr som både er et flokdyr og et rovdyr. Du får også viden om hvordan hunden udvikler sig fra hvalp til voksen, og hvorfor opdrætteren er nøgleperson i forhold til prægning og socialisering. Du får inspiration til hvordan du kan berige miljøet for dine hunde.
Hundens mentale egenskaber er i høj grad arvelige. DKK´s mentalbeskrivelse er et godt redskab til at få indsigt i hvad dine hunde indeholder – ikke mindst dine avlshunde.

Genetik:
Grundlæggende teori om gener og arvelighed.
Vha, aktuelle eksempler indenfor arvelige sygdomme og pelsfarver, bliver deltagerne fortrolige med de vigtigste genetiske begreber. Populationsgenetikken bliver også berørt, herunder betydningen af indavl, matadoravl og genetisk variation

Reproduktion:
På kurset gennemgås det normale såvel som det unormale forløb af parring, drægtighed, fødsel samt den første tid med hvalpene. Der vil være masser af nyttig viden at hente på kurset, såvel for den erfarne opdrætter som for den, der står over for at skulle opdrætte sit første kuld.

Hvorfor Hundeholderuddannelsen?

Opdrætter man tre eller flere kuld hvalpe om året på tre eller flere tæver, er man omfattet af Bekendtgørelsen for erhvervsmæssigt opdræt af og handel med hunde.

Jeg har af nysgerrighed gennemgået uddannelsen som giver et rigtigt godt supplement til opdrætteruddannelsen.

Uddannelsen består af:

Rammerne 2:
Der er mange måder at holde hund på. Lovgivningen sætter nogle rammer – ikke mindst hvis ens hundehold er omfattet af bekendtgørelsen om erhvervsmæssigt opdræt af og handel med hunde. Kurset giver dig et overblik over lovkravene, samt indsamler og formidler gode idéer til kennelindretning, miljøberigelse, affaldshåndtering, hygiejne mv.

Adfærd 2:
Hvilken adfærd er karakteristisk for de forskellige grupper af hunderacer? Hvordan kan racekarakteristika ligge til grund for eventuelle “adfærdsproblemer”?Kurset lærer dig, hvordan vi igennem forståelse for hundens oprindelige brugsformål kan give den et godt liv og håndtere dens særlige adfærd og behov hensigstsmæssigt, herunder racekendskab, hundens rolle i familien, stress, miljøpåvirkninger, almindelige adfærdsproblemer, årsager, forebyggelse og håndtering.

Hundens røgt og pleje:
Kurset formidler et overblik over hundens grundlæggende anatomi: skelettet og de indre organers funktion, samt hvad der skal til, for at holde en hund sund og rask. Den grundlæggende ernærings lære bliver gennemgået, ligesom de vigtigste smitsomme sygdomme og deres forebyggelse i form af fx vaccination og orme-behandling. Endelig får deltagerne et indblik i hvordan de kan yde førstehjælp til akut syge eller tilskadekomne dyr.  Kurset har endvidere fokus på den grundlæggende soignering og pleje af forskellige pelstyper.  Der vil blive lagt vægt på at deltagerne ikke kun tilegner sig viden personligt – men at de også får indblik i hvordan deres viden kan videreformidles til kommende hvalpekøbere. Det nye lovkrav om at der skal følge en pasnings-vejledning med, når et dyr overdrages til ny ejer, vil blive gennemgået. Vi skal se eksempler på pasnings vejledninger og deltagerne vil få mulighed for at arbejde selvstændigt med dagens emner: Sundhedstjek, pasnings vejledninger, overdragelse af hvalp til køber, transport af hunde.

FCI (Fédération Cynologique Internationale) – hvad betyder det?

Dansk Kennel Klub er – som den eneste danske organisation – anerkendt af den internationale sammenslutning af nationale kennelklubber Fédération Cynologique Internationale (FCI).

FCI er en forkortelse for Fédération Cynologique Internationale (Den Internationale Kynologiske Sammenslutning. Kynologi er læren om hunden).

FCI er en sammenslutning af nationale kennelklubber.

FCI anerkender kun én national kennelklub pr. land, og i Danmark er det Dansk Kennel Klub.

FCI blev stiftet den 22. maj 1911 og Danmark blev medlem i 1934.

FCI har i dag 76 fuldgyldige medlemslande, 12 associerede lande og 7 såkaldte kontraktpartnere. Herudover er der etableret et samarbejde med de to store hundelande uden for FCI, USA og England.

KSS – Klubben for Små Selskabshunde:

Klubben for Små Selskabshunde er specialklub  for cirka 25 selskabshunderacer.  Klubben er specialklub under Dansk Kennel Klub. Hver af racerne har en racerepræsentant, som har indgående kendskab til racen. Du kan som medlem af klubben altid henvende dig til din racerepræsentant om råd og vejledning.

Klubben for Små Selskabshunde udgiver 5 gange årligt medlemsbladet Lille Hund. Her får du meddelelser og informationer om klubbens arbejde, og om hvad der sker i de enkelte racegrupper. Du kan også selv skrive til bladet, give din mening til kende, komme med gode ideer, ja kort sagt være aktiv i din racegruppe.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.